No-Logging VPN och resten

sdfsdfsd
När det gäller användarsekretess finns det två typer av VPN-tjänster – de som håller nollloggar och alla andra.

Enkelt uttryckt är en princip utan loggning din VPN-leverantörs löfte om att ingen av de känsliga data om din anslutning eller bandbredd kommer att samlas in, lagras eller delas. Detta bör återspeglas i deras sekretesspolicy, och VPN-tjänsten måste fungera i en jurisdiktion som inte förhindrar en no-logs anspråk på grund av datalagring lagar eller andra integritetsfrågor.

VPN som menar allvar med sin no-logging politik är oftast registrerade i exotiska platser med överseende lagstiftning, eller länder med långa traditioner för att respektera och bevara människors integritet. Exempel är NordVPN (Panama), ExpressVPN (Brittiska Jungfruöarna), CyberGhost (Rumänien) och VPN/ (Seychellerna), bland annat.

Det finns gott om välrenommerade VPN-tjänster som lever upp till sitt löfte om att ge utmärkt integritet, men är registrerade på ogynnsamma platser. USA-baserade leverantörer som Privat Internetanslutning och TorGuard kommer att tänka på – även om sådana tjänster inte har gett användarna en anledning att vara misstänksam, det finns alltid en risk.

Andra leverantörer (t.ex. vyprVPN och TunnelBear) lagrar minimala loggar, men är transparenta om det i sina sekretesspolicyer. Detta betyder inte nödvändigtvis att de är opålitliga – så länge de är upfront, du vet var de står – men de är inte idealiska om fläckfri integritet är den drivande faktorn.

Sammantaget, så länge du informeras om exakt vad VPN gör (eller inte gör) med känsliga uppgifter om din anslutning och bandbredd, kan du göra det val som passar dina behov. Med det sagt, en typ av VPN du definitivt bör undvika är den som lovar stor, bara för att svika med en skissartad, dåligt skriven sekretesspolicy som sammandrabbningar med det ursprungliga påståendet.