Vad är frilansande och hur man kommer igång: en enkel guide

sdfsdfsd

Oavsett om du är ny till frilansande eller planerar att bli en frilansare i framtiden, har denna guide fått dig täckt. Läs vidare för att lära dig grunderna i frilansande och hur man ska gå om landning din första klient.

I en fråga om ett decennium eller så, frilansande har vuxit från en rynka-inducera karriärväg till ett legitimt sätt att tjäna mer pengar och leda ett anständigt liv. Tillväxten av digitalisering och sammanlänkning har lett till en enorm tillväxt i frilansande möjligheter världen över.

Tekniken gör det nu möjligt för människor att ansluta när som helst, var som helst, till vem som helst i världen, från nästan alla enheter. Detta förändrar dramatiskt hur människor arbetar, vilket underlättar 24/7 samarbete med kollegor som är spridda över tidszoner, länder och kontinenter. — Michael Dell, ordförande och VD för Dell

Dessa tekniska framsteg har hjälpt företag att kasta ett bredare nät och se bortom geografiska och kulturella gränser. Det har utan tvekan lett till en förskjutning i fokus mot att hitta och arbeta med människor som är bäst lämpade för jobbet.

På samma tecken har det gjort det möjligt för människor att bryta sig loss från 9-5 grind och skapa en alternativ karriärväg. Fler och fler människor följer trenden och tar på frilans projekt, i hopp om att leda ett mer meningsfullt och lyckligare liv. Och vad mer, det finns seriösa pengar att göra i frilansande. Så, om du funderar på att ta steget, nu kan bara vara rätt tid.

Den här guiden hjälper dig att komma igång. Vi täcker allt från grunderna i frilansande till hur du landar din första kund.

Innehållsförteckning

Vad är frilansande

Den frilansande ekonomin i Indien

Fördelarna och nackdelarna med frilansande

Är du redo att bli en frilansare

Högsta betalande frilansande färdigheter

Är långsiktigt frilansande svårt

Top frilansande Marketplace webbplatser

Vad är en portfölj

Marknadsföringskanaler för frilansare

Hur man landar projekt

Steg för att förbättra din produktivitet som frilansare

Hur du ser till att dina kunder betalar dig i tid

Du kan klicka på länkarna ovan för att navigera till önskat avsnitt.


Vad är frilansare?

Till att börja med är frilansande ett koncept av arbete där företag anställa en oberoende professionell på kontrakts basis (kortfristiga kontrakt mestadels). Det kan vara att slutföra en specifik spelning eller att tillhandahålla en uppsättning tjänster för en förutbestämd ersättning.

Företaget som anställer frilansare kallas som klienter. Som frilansare kommer din relation med dem att fortsätta tills spelningen är klar. Om du var inloggad för en viss tidsram, då du kommer att behöva arbeta för dem till slutet av den perioden. Det finns ingen skyldighet att fortsätta arbeta med dem efter att kontraktet löpt ut. Dessutom är du fri att arbeta med flera klienter på samma gång.

När det gäller prissättning dina tjänster anses, kan du ställa in vad du anser vara rättvist. Det är dock inte nödvändigt att kunden kommer överens om det. Ofta måste du förhandla med dem innan du undertecknar kontraktet.

Frilansare har frihet och flexibilitet att strukturera sina arbetsdagar, ta semester, sova i, och vara deras egen chef. Å andra sidan kommer de inte att vara berättigade till samma förmåner som heltidsanställda får – sjukskrivningar, pension, HRA med mera.

Frilansande är inte begränsat till något särskilt arbetsområde. Du kan hitta frilansare i alla samhällsskikt, från webbutveckling till undervisning.