Vanlig, eller Malayan, vatten monitor (Varanus salvator) Reptil

sdfsdfsd

Malayan, eller vanligt, vatten monitor är infödd till de större Sunda öarna och kustområdena i Bengalbukten och Sydkinesiska havet från Sri Lanka genom södra Kina. Som med andra bildskärmar reptiler, den Malayanska vattenmonitorn har ett långsträckt huvud och nacke, en relativt tung kropp, en lång svans och välutvecklade ben. Deras tungor är långa, gafflade och snakelike, och vuxna kan växa till 2,7 meter (9 fot).


Vanliga vattenmonitorer är köttätande och konsumerar ofta stora insekter och spindlar, andra ödlor, små däggdjur, fisk, blötdjur och Reptil. Dessa ödlor överraskar inte sitt byte; de bedriver aktivt sitt byte genom att simma, klättra eller springa efter dem. De äter också carrion och lik av människor, som de har varit kända för att gräva och sluka. Människor har jagat denna art för mat och deras skinn, som används i traditionell medicin och läderprodukter.
Människor biten av vanliga vattenmonitorer kan injiceras med gift, vilket ger en mild men inte dödlig effekt, såväl som utsatt för smittsamma bakterier. Denna bildskärm kan också använda sin piskliknande svans och skarpa klor som vapen. Även om vissa rapporter om människor som dör av attacker av stora individer finns, är de förmodligen osanna.