IPTV: vad är det, fördelar och nackdelar, och vad är kanallistor

sdfsdfsd

Låt oss förklara vad IPTV är och vilka fördelar och nackdelar det har över ott streaming innehållstjänster. Detta är en metod som används av vissa operatörer så att du kan komma åt deras online-tv-paket, med extra funktioner som Live Rewind av programmen.

Vi kommer också att nämna IPTV kanallistor eller m3u-listor, en hel undervärld som har skapats kring denna teknik för att kunna komma åt vissa kanaler genom specifika applikationer. Men utan kvalitet och funktioner som erbjuds av officiella tjänster.
Vad är IPTV

IPTV bokstavligen betyder Internet protocol TV eller Internet Protocol TV. Kom igen, IP-TV, ett sätt att sända TV via Internet med en annan metod än att använda konventionella strömmande plattformar som Netflix, Amazon Prime Video eller HBO bland annat. I Spanien används det av vissa operatörer som Movistar att erbjuda dig sina TV-kanaler.

I allmänhet har traditionella IPTV TV-kanaler alltid sänt sina sändningar så att du kan ta emot dem med en antenn, satellit eller kabel. Men dessa samma kanaler, både digitala markbundna och satellit, sänder också nästan samtidigt sina sändningar i live streaming eller på begäran, men med olika protokoll till de som vi är vana vid på webben.

Vad IPTV gör är att skapa ett privat och direkt nätverk mellan operatören som erbjuder kanalerna och användaren, så att du kan ta emot dessa kanaler utan att ansluta till Internet bara ha routern eller dekodern påslagen. Kanaler sänds på begäran, och bäraren förbehåller sig en del av din bandbredd för IPTV. Så, om du har anställt 100 megas, kanske IPTV har tilldelat cirka 30 eller 40 och resten är för din användning av konventionellt Internet.

Med dedikerad, mottagningsspecifik bandbredd är en metod att försöka säkerställa högsta möjliga överföringskvalitet, samt att du kan ta emot fler IPTV TV-kanaler. Dessutom säkerställer operatörerna att för att få tillgång till sina kanalpaket lagligt måste du kontraktera tjänsten.

Videon från kanalerna komprimeras med speciell programvara och skickas till klientens IP-adress som begär det. När du anländer, som användare måste du ha en speciell dekoder för att ta emot IPTV signalen, dekomprimera den och avkoda den för att kunna se den tydligt. Operatörernas mottagare har ofta fler funktioner, såsom att tillåta inspelning av program eller lagra dem lokalt på en IPTV Box.