Vape är inte en flykt

sdfsdfsd

Många är medvetna om det växande antalet hälsoproblem som läkarna tror är kopplade till vaping. Centra för sjukdomskontroll och förebyggande definierar vaping som användningen av e-cigaretter och är farlig för sin hälsa.

Enligt CDC, det har varit 1 479 lungskada fall och 33 dödsfall i USA som kan vara förknippade med användningen av e-cigaretter. Läkare vet fortfarande inte säkert om vaping är orsaken till lungproblem som patienter med en historia av vaping upplever.

E-cigaretter innehåller nikotin och andra skadliga ämnen. Nikotin är mycket beroendeframkallande och negativt påverkar ungdomars hjärnans utveckling. E-cigaretter är elektroniska apparater som värmer en vätska för att producera aerosol, och kan se ut som vanliga cigaretter eller cigarrer. Vissa visas också som vardagliga objekt, till exempel ett USB-flashminne och pennor. Defekta e-cigaretter kan explodera och orsaka bränder, orsakar allvarliga skador.

Det har förekommit ett fall av andnöd på Guam som har kopplats till vaping, enligt en artikel från Guam Daily post. I 2017, Guam regional Medical City erkände en patient och diagnostiserade dem med diffus alveolära blödning, ett livshotande tillstånd som orsakas av blödning i lungorna.

Tonåringar på Guam dela sina åsikter om ämnet. Deras gemensamma svar på varför människor vape är på grund av grupptryck och en destressor till sina problem.

Brianna CARPO, en Junior på Okkodo High School, visste om det genom TV-nyheter.

Hon tror att folk vape eftersom de “finner det” friskare “än rökning.”

Men enligt CDC, vaping i unga år ökar sannolikheten för att röka cigaretter i framtiden. Hennes skola verkställer en “ingen vaping” regel, men eleverna är smarta. Den Dededo bosatt uppmuntrar vapers att sluta vaping eftersom “det är inte det bästa sättet att lösa problem.”

Yvonne Perez, en senior vid Academy of Our Lady of Guam, var medveten om nyheterna genom skolan och Ungdom för ungdomskonferens hon deltog i åttonde klass.

Hon säger att om tjänstemännen vill minska antalet tonåringar som vaping, måste det finnas utbildning av konsekvenserna. På sin skola har administratörerna implementerat en “No vaping “-policy i sin handbok. Studenterna fick också en presentation om vaping och dess skadliga effekter.

Blase Ramos, en förstaårselev på St John ‘ s School, säger att det inte finns någon lösning på hur man stoppar människor från vaping, men han föreslog ett sätt att minska antalet.

“Ett möjligt sätt är att utnyttja konsekvenserna av det, men det är verkligen upp till dem, ” Ramos sagt.